Anonym (svar)

Hej! Har en jätte pinsam fråga faktiskt.. Mina inre blygdläppar är rätt stora, cirka en centimeter utanför mina yttre blygdläppar. Detta är så pinsamt och jag låter inte ens killar känna där nere! Jag kan inte ha bikini heller det känns som folk kollar. Och för tighta byxor kan göra ont ibland och stringtrosor. Spets hotpants kan också göra ont :( Jag frågade en läkare förut om man kunde operera men hon sa att man inte får det. Snälla svara får man det, för det verkar som om man får det. Jag har ju problem med detta och det gör ont, hon sa att jag får börja använda lite lösare kläder, men jag vill ju använda dom kläder jag tycker är snygga! Detta är ett sånt stort problem snälla hjälp mig. / En desperat tjej
Vad jobbigt det låter, men du är inte ensam. Det finns många tjejer som har samma problem som du. Över till din fråga:
Med allt som har med kroppen att göra behövs en individuell bedömning av hur handikappande och störande det kan vara både psykiskt och fysiskt. Om det klassas som skönhetsoperation eller om operationen kan bli inom den vanliga sjukvården bedöms av specialister. Bara du kan avgöra om det är värt att göra eller ej. Du kan få den första hjälpen och eventuell specialistremiss från en ungdomsmottagning. Hur man mår efter en operation och hur ont det kan göra är väldigt olika och helt individuellt.

De inre blygdläpparna är oftast större än de yttre och syns utanför. Blygdläppar består till stor del av svällkroppar som blodfylls vid sexuell upphetsning och annars har de funktionen att skydda den tunna förgården där slidan och urinröret mynnar. Operation innebär att man tar bort en del av svällkroppsvävnaden och eventuell ärrbildning kan ge obehag vid t.ex. sexuell upphetsning.
Så jag tycker att du ska vända dig till ungdomsmottagningen och berätta om ditt problem.
MVH / Puberteten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0