Anonym (SVAR) Fortsättning..

Tack för svaret! Men när man onanerar, menas det inte med att man pullar då eller kan det också menas med att man smeker? Asså om man pullar (slidan) men smeker vid klitoris?

Och en fråga till, när man rakar sig där nere.. Där vi slidan (blygdläpparna också) så kan det ibland vara lite längre hår, men allt det får jag inte bort.. bryr sig killarna om det eller? Det gör också ont när jag tar för nära huden.

Hej igen!
Onanera betyder att man rör sitt kön sexuellt helt enkelt.
Och detdär med håret.. Alla killar har olika smak, vissa vill ha hår och vissa vill inte ha det. Det är från person till person. Men om nu en kille inte vill ha hår, och du har det där lilla håret kvar, så tror jag inte att dom bryr sig.
MVH / Puberteten

Anonym (SVAR)

Jag har en fråga:
Hur många "hål" har tjejerna där nere.. Är det två stycken (slidan och anal?) eller finns det fler? Och inom vilket område pullar man sej själv? Finns det nån bra bild kanske? :)
Hej ''Anonym''!
Tjejerna har tre såkallade ''hål''.
Urinröret - Där tjejer kissar.
Slida - Där tjejer bland annat föder barn, har mens och samlag.
Anal - Där tjejer bajsar.
Klitoris är den del av underlivet som är mest känslig för beröring och därför brukar många koncentrera sig på klitoris när de onanerar. Du kan se var klitoris sitter på bilden.

VI ÄR TILLBAKA!

Anledningen till varför vi här på Puberteten kom tillbaka är för eran skull! Vi märkte att vi har haft kvar massor av läsare varje dag, även fast vi inte bloggat sen 2009. Nu är det 2011, nytt år och nya inlägg! Förhoppningsvis också nya läsare!
För att denna blogg ska kunna uppdateras behövs ERA kommentarer. Det är NI som är bloggen!
Så släng iväg lite kommentarer! Självklart får ni mer än gärna vara anonyma!

MVH / PUBERTETEN
Vår första header!

Amy (SVAR) Försenad mens

Min mens är sen, det har gått flera dagar ( ca 15 dagar) är det farligt! Det har aldrig hänt mig såhär förr (detta är första gången) har haft min mens i snart 1,5 år. Kram<3

Hej Amy! Vad bra att du hör av dig!
Nästan alla råkar någon gång ut för att mensen är försenad. Ibland kan den till och med hoppa en månad och komma tillbaka som vanligt sen. Detta kan bero på många olika saker, bland annat stress. Om det dröjer mycket länge innan du får tillbaka din mens kan du, för säkerhetens skull, vända dig till ungdomsmottagning. Då får du veta exakt varför din mens är försenad.
Hoppas du är nöjd över svaret!
MVH / Puberteten.

Till Anonym (SVAR)

Hej, jag har hårda knölar i mina bröst. Är det farligt? Det är väl inte bröst-cancer? Snälla hjälp mej
Om du är väldigt orolig, vänd dig till närmsta hälsocentral. Det är dock väldigt vanligt att man har knölar i brösten och att det inte är cancer.
Bröstcancer tar en väldigt lång tid för kroppen att bilda, densamma som livmoderhalscancern. Båda cancerformerna är ovanliga bland personer under 25 år. Brösten innehåller fettkörtlar som under medan brösten fortfarande växer är olika stora. Det är kanske dessa knölar du känner?

För att inte glömma bort dom väldigt väldigt vanliga förkylningsknölarna som brukar härja inne i brösten. Dom är hårda och gör brösten ibland väldigt ömma.

Tack /Puberteten

Till ANONYM (SVAR)

jag vill jättegärna ha svar på denhär frågan!!!!!
när börjar man använda bh? hur märker man isåfal att man ska börja använda det?

och om man vill ligga med någon när man är 11-13 år får man göra det då?

 


Hejhej! BH;ar (brösthållare) finns i alla möjliga modeller och storlekar. Det finns ingen ålder eller något speciellt tecken som säger att det är dags! Det finns många som helt väljer att avstå från BH;ar hela livet. Puberteten börjar när brösten först börjar växa, vilket ofta är det första pubertetstecknet hos flickor. Det brukar också bli ömma, och lekar som inte gjorde ont förut kanske börjar skada de ömma brösten. Då brukar en BH vara ett alternativ för att inte brösten ska vara ivägen.

 

Åter till din andra fråga; Det finns ingen lag eller regel som säger när man är gammal nog att ha sex. Det är helt efter hur man känner efter själv och det är viktigt att säga till ifall något inte känns helt rätt. Sex ska vara skönt och härligt men det ska alltid kännas rätt för en själv först. Men i Sverige har vi en lag på att ingen som är över 15 år får ha samlag med någon som är yngre än 15. I sverige blir man byxmyndig den dagen man fyller 15 år.


Hej Vänner!

Hej kära vänner, vi ser att frågorna rullar in från er läsare!
Alltid lika rolig, det är känns fantastiskt kul att kunna hjälpa så pass många och att efterfrågan är stor.


Fråga till Anonym om; vad händer om man sätter tampongen fel?Den här bilden visar väldigt enkelt hur kvninnans underliv ser ut, Tampongen i fråga ska alltid (eller dess rätta funktion) fungerar endast i slidöppningen. Vilket är kvinnas största och mest använda hål. Det är här vi har ägglossning, menstraution, föder barn och har samlag. Slidöppningen är elastisk och den är byggd så för att vi ska kunna lyckas få in en penis och föda ett barn.

Det är näst intill omöjlig att sätta tampongen i fel hål, eftersom inget av underlivets andra hål är byggda som slidöppningen. Tampongen ska föras in så långt som möjligt i slidan (ibland känner man när den når livmodern) och sedan ska man dra lätt i tampongsnöret. Hamnar tampongen för långt ned upplevs det ofta som en väldigt obekväm känsla.

Kramar / Puberten

RSS 2.0